Als ondernemer is mobiliteit een cruciale factor die jouw succes kan bepalen. Het financieren van een bedrijfswagen is dan ook iets wat veel ondernemers overwegen. In deze blog bespreken we de voordelen van het financieren van een bedrijfswagen en leggen we uit waarom financial lease een uitstekende optie zou kunnen zijn voor jouw onderneming.

De voordelen van een bedrijfswagen financieren

  • Cashflow management: het financieren van een bedrijfswagen helpt bij het behouden van de cashflow. In plaats van een grote som geld in één keer te investeren, kun je met een financiering de kosten spreiden over een langere periode. Dit maakt het mogelijk om jouw werkkapitaal te behouden en te investeren in andere belangrijke zaken.
  • Fiscale voordelen: als je kiest voor het financieren van een bedrijfswagen, kun je profiteren van diverse fiscale voordelen. Zo kun je onder andere profiteren van aftrekposten als investeringsaftrek en renteaftrek, waardoor je de totale eigendomskosten van het voertuig kunt verlagen.
  • Budgettering en planning: doordat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor de financiering van jouw bedrijfswagen, worden de budgettering en financiële planning een stuk overzichtelijker. Je weet namelijk precies wat je maandelijks kwijt bent aan jouw wagenpark, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Waarom kiezen voor een financial lease bedrijfswagen?

  • Eigendom en afschrijving: een groot voordeel van financial lease is dat je direct de economische eigenaar van het voertuig wordt. Dit betekent ook dat de bedrijfswagen op jouw balans komt te staan en dat je profiteert van afschrijvingen, net zoals je zou doen bij het direct aanschaffen van een voertuig.
  • Flexibiliteit in contracten: financial leasecontracten zijn flexibel in de zin dat je zelf de looptijd en de hoogte van de aanbetaling kunt aanpassen aan jouw behoeften. Aan het einde van de leaseperiode is de bedrijfswagen jouw bezit, maar je kan er ook voor kiezen om op dat moment te kiezen voor een nieuwe financial lease bedrijfswagen.
  • Geen kilometerbeperking: in tegenstelling tot andere leasevormen, zoals bij operational lease, kent financial lease geen kilometerbeperking. Dit is dus ideaal voor bedrijven die veel onderweg zijn en niet beperkt willen worden in hun mobiliteit.
  • Behoud van schadevrije jaren: als je kiest voor een financial lease, blijf je jouw schadevrije jaren behouden. Hierdoor betaal je een lagere premie voor je autoverzekering.

Hoe werkt financial lease bij Bedrijfswagenleasing?

Het proces van een bedrijfswagen financial lease is erg simpel. Je kiest de gewenste bedrijfswagen uit en we bespreken samen met jou de voorwaarden van de leaseovereenkomst. In de leaseovereenkomst leggen we de looptijd van het contract, de maandelijkse leasebedragen en de aanbetaling vast. Zodra je leaseaanvraag is goedgekeurd en het contract is ondertekend, kun je de bedrijfswagen komen ophalen bij ons op locatie of ervoor kiezen om de bedrijfswagen bij je thuis te laten bezorgen.

Conclusie

Het financieren van een bedrijfswagen biedt veel voordelen, van een verbeterde cashflow management tot diverse fiscale voordelen. Financial lease bij Bedrijfswagenleasing biedt daarnaast nog enkele aanvullende voordelen, zoals flexibiliteit in jouw leasecontract, geen kilometerbeperking en het behoud van jouw schadevrije jaren. Met de juiste financieringsoplossing kan een bedrijfswagen een waardevolle investering zijn die bijdraagt aan de groei en efficiëntie van jouw onderneming.

Als je overweegt om een bedrijfswagen te financieren, kun je contact op nemen met een van onze leaseadviseurs. Zij helpen jou bij het vinden van de optie die het beste past bij jouw specifieke situatie. Met de juiste aanpak kan de financiële last van een bedrijfswagen worden omgezet in een strategische investering die jouw onderneming vooruithelpt.

De voordelen van leasen bij Bedrijfswagenleasing

  • Geen jaarcijfers nodig
  • Direct uit voorraad leverbaar
  • Levering in heel Nederland
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Bedrijfswagenleasing
Welkom bij Bedrijfswagenleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?