Als starter heb je vaak nog niet de middelen om een bedrijfswagen te kunnen kopen. Er zijn echter verschillende manieren waarop je als starter toch gebruik kunt maken van een bedrijfswagen of zelfs eigenaar kunt worden van een bedrijfswagen. In deze blogpost gaan we dieper in op het financial leasen en operational leasen van een bedrijfswagen voor starters.

Financial lease bedrijfswagen als starter

Financial lease is een populair alternatief voor het kopen van een bedrijfswagen als starter. Je kunt je bedrijfswagen leasen voor een vast bedrag per maand. Hiermee koop je als het ware een bedrijfswagen op afbetaling; aan het einde van de leaseperiode ben jij de volledige eigenaar van het voertuig. Een van de voordelen van financial lease is dat je de betaling kan spreiden, waardoor je geen grote som geld kwijt bent in één keer. Daarnaast biedt het diverse fiscale voordelen voor zakelijke rijders, zoals investerings- en renteaftrek en btw-terugvordering. Tot slot behoud je de liquiditeit binnen jouw bedrijf en kun je zelf de maandtermijn bepalen. 

Operational lease bedrijfswagen als starter

Operational lease is een andere optie voor starters die een bedrijfswagen willen leasen. Het voordeel van operational lease is dat je je weinig zorgen hoeft te maken om de bedrijfswagen; vrijwel alle kosten zijn inbegrepen in het maandelijkse bedrag. Bij een operational lease zijn zaken als een all risk verzekering, reparatie en onderhoud, wegenbelasting, pechhulp en vervangend vervoer inbegrepen in de maandelijkse kosten. Het enige wat je zelf nog hoeft te betalen, zijn de brandstofkosten. 

Welke leasevorm kiezen als starter?

Welke leasevorm het beste bij jou past als starter is uiteindelijk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je nog geen financiële zekerheid hebt en je nog niet precies weet hoe de zaken gaan lopen, is een operational lease wellicht een beter alternatief. Indien je al een goede financiële buffer hebt en uiteindelijk ook daadwerkelijk eigenaar wilt worden van de bedrijfswagen, is financial lease de betere keuze. In beide gevallen is het belangrijk om de kosten, de inbegrepen zaken en de flexibiliteit van de leasevorm te overwegen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Conclusie

Leasen als starter is een eenvoudige en populaire manier om in een bedrijfswagen te kunnen rijden. Financial lease en operational lease zijn twee verschillende leasevormen, waarmee je als starter een bedrijfswagen kunt leasen. Bepaal welke leasevorm het beste bij je past door jouw wensen en behoeftes op een rijtje te zetten. Kijk onder andere naar de kosten, de flexibiliteit van de leasevorm en de inbegrepen zaken om jouw keuze te maken.

De voordelen van leasen bij Bedrijfswagenleasing

  • 250 nieuwe bedrijfswagens op voorraad
  • Snelle en soepele acceptatie
  • Binnen 24 uur rijden
Open Whatsapp
Hulp nodig?
Bedrijfswagenleasing
Welkom bij Bedrijfswagenleasing. Waarmee kunnen we je van dienst zijn?